Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Actieplan jeugdwerkloosheid

20 april 2010 Door de redactie Geen reacties

In het laatste kwartaal van 2009 hebben 29.000 jongeren een baan, leerwerkplek of stageplek gevonden dankzij het Actieplan jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister Donner vindt die eerste resultaten 'bemoedigend'.

In een brief aan de Tweede kamer stelt de bewindsman dat de werkloosheid onder jongeren in Nederland nog steeds het laagst is van alle EU-lidstaten. Het kabinet wil voorkomen dat jongeren door de economische crisis werkloos thuis komen te zitten en kiest voor een aanpak waarbij een jongere langer op school zit, dan wel een baan, stage of leerwerkplek heeft.

Het aantal leerbedrijven waar mbo-studenten tijdens hun studie terecht kunnen, is ondanks de crisis vorig jaar gegroeid tot bijna 210.000. Het kabinet trekt in dit jaar 70 miljoen euro uit voor het Actieplan jeugdwerkloosheid.

Het ministerie heeft een meldpunt geopend waar jongeren en hun ouders terecht kunnen met tips en ervaringen over de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Zie www.ikkan.nl/meldpuntjeugdwerkloosheid.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!