Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Andrew Solomon spreekt op bijeenkomst over gehandicaptensector

14 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (Vgn) houdt 23 maart in het Spoorwegmuseum te Utrecht de eerste editie van Bijzondere Aandacht. Een bijeenkomst die ervoor zorgt dat deelnemers vanuit een ander gezichtspunt naar de gehandicaptensector kijken. Een van de sprekers is Andrew Solomon, bekend van het boek Ver van de Boom.

Solomon vertelt die dag onder meer over hoe ouders met een gehandicapt kind kunnen worstelen met hun eigen identiteit, de rode draad in zijn boek Ver van de Boom, dat in 2013 in Nederland uitkwam. Solomon is zelf een kind dat niet op zijn ouders lijkt (dyslectisch en homoseksueel). Dan valt de appel opeens ver van de boom. Hij ging op zoek naar ouders van kinderen die ook anders zijn. Klik schreef een recensie over het boek.

Openhartig
Ook columniste en schrijfster Karin Spaink is een van de sprekers tijdens de Vgn-middag. Zij gaat in op de sociale aspecten van ziekte en handicap. Spaink heeft ms en vocht tegen een agressieve vorm van borstkanker. Over beide is zij altijd zeer openhartig geweest.

Vakwerk
Vgn vertelt voorafgaand aan deze lezingen hoe de organisatie vanaf dit voorjaar Bijzondere Aandacht heeft voor medewerkers in de gehandicaptenzorg. ‘Hoog tijd dat er aandacht is voor het vakwerk dat zij verrichten.’

Na afloop van de lezingen is het tijd voor een netwerkborrel in de werkplaats van het Spoorwegmuseum.


In het kort:

  • Wat: Vgn-bijeenkomst Bijzondere Aandacht
  • Wanneer: donderdag 23 maart van 14.30 tot 18.00 uur
  • Waar: Spoorwegmuseum Utrecht


De bijeenkomst is alleen te bezoeken
na inschrijving.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!