Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bocce voor het eerst op Nationale Spelen voor verstandelijk gehandicapten

29 juni 2016 Door de redactie Geen reacties

Het is nog een paar dagen aftellen voordat bocce voor het eerst als volwaardige sport op het programma staat van de Nationale Spelen van Special Olympics dit weekend. Het mikspel heeft zich in Nederland in korte tijd ontwikkeld tot een uitdagende sport voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bocce is al sinds 1991 onderdeel van de Special Olympics, maar was nog niet eerder onderdeel van de Nederlandse spelen. Bocce is van oorsprong een Italiaans spel, dat draait om teamwork en goed mikken.

Het bocce-toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juli 2016 in de Werkenrode school in Groesbeek. Het is voor bezoekers vrij om binnen te lopen, de sport te bekijken en de deelnemers aan te moedigen. Tijdens het toernooi ligt er ook een oefenbaan, waarje zelf een balletje kunt werpen en kennis maken met deze nieuwe sport.

In totaal hebben 18 deelnemers en 6 coaches zich ingeschreven voor de Nationale Spelen van Special Olympics op het onderdeel bocce. De deelnemers komen van Stichting de Brug (Groningen), Unik (Nijmegen), Werkenrode school (Nijmegen) en ’t Vosje (België).

Special Olympics
De Nationale Spelen worden eens in de twee jaar gehouden. Op 1, 2 en 3 juli 2016 zijn Nijmegen, Groesbeek en Wijchen de gastheer. Speciale sporters uit heel Nederland komen dan naar de regio Nijmegen.


De spelen worden op vrijdag 1 juli geopend met het ontsteken van de vlam tijdens de openingsceremonie in het Goffertstadion. Het weekend staat vervolgens in het teken van sporten. In totaal worden zo’n 3.500 deelnemers (waarvan 2.500 sporters) verwacht, die een van de 18 verschillende sporten beoefenen.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!