Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Btw uitzendkrachten moet weg

24 maart 2010 Door de redactie Geen reacties

De koepelorganisatie van uitzendbureaus wil dat de Btw op uitzendwerk verdwijnt; daardoor zouden de bureaus veel meer klandizie kunnen krijgen in de zorgsector. 

Instellingen in de gezondheidszorg en dus ook de gehandicaptenzorg, kunnen Btw die ze aan anderen betalen, niet verrekenen. Want zij zijn zelf niet Btw-plichtig. Daardoor is uitzendwerk in de zorg veel duurder dan in het bedrijfsleven; bedrijven moeten zelf die 19% Btw heffen, en trekken van hun afdracht aan de belastingdienst af wat zij aan anderen hebben betaald.

De vraag naar uitzendwerk daalt in de zorg, weliswaar minder hard dan in het bedrijfsleven. Koepelorganisatie Abu is er niet blij mee dat zorginstellingen hun eigen flexpool of mobiliteitscentrum oprichten. De Abu (Algemene bond uitzendondernemingen) heeft politieke partijen voor hun verkiezingsprogramma het voorstel gedaan, dat de Btw op tijdelijk zorgpersoneel wordt afgeschaft. De inkomsten die de overheid misloopt, zouden worden goedgemaakt doordat meer mensen aan de slag kunnen in de zorg.

Zie www.abu.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!