Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten van Cello met een beperking runnen bedrijfsrestaurant Essent

14 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

Cliënten van zorgaanbieder Cello zijn 7 maart aan de slag gegaan in een van de bedrijfsrestaurants bij het hoofdkantoor van energieleverancier Essent in Den Bosch. Ze worden er begeleid door bedrijfscateraar Appèl.

Essent heeft het idee van Appèl om samen te gaan werken met Cello direct omarmd. Ceo Patrick Lammers: “Als je midden in de maatschappij staat zoals Essent, moet dat ook terug te zien zijn in de organisatie. Het is dus logisch dat we deze jongens en meiden in ons midden willen hebben.”

Happiness
De drie organisaties hebben samen het nieuwe horecaconcept Happiness ontwikkeld. Daarover zegt Cello-bestuurder Toine van der Pol: “Hiermee creëren we een veilige, beschutte werkomgeving die zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Bij Essent kunnen we deze mogelijkheden bieden aan mensen die voorheen op een beschut dagcentrum aangewezen waren. Met dit project wordt hun leefwereld uitgebreid, ontmoeten ze anderen en krijgen ze waardering voor het werk dat ze doen.”

Volgens algemeen directeur van Appèl Hans van Veen zijn er maar weinig andere plekken waar commerciële horeca binnen een zakelijke omgeving wordt gerund door talenten met een beperking.

Overigens gaat de samenwerking verder dan alleen op personeel vlak. Bij Happiness worden namelijk ook patisserieproducten en versbereide soepen van werkbedrijven van Cello verkocht.

Dat de cliënten er duidelijk zin in hebben, blijkt uit
het vrolijke filmpje dat tijdens de opening is gemaakt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!