Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cruyff Court Hooge Burch geopend

29 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Zorginstelling Hooge Burch in Zwammerdam heeft sinds vorige week een Cruyff court, ofwel een voetbalveld voor cliënten en andere inwoners van Zwammerdam. Bewoner Koos Voogd opende het speciale Cruyff court 'Arie Zaanen-veld.' Het voetbalveld is er gekomen in samenwerking met de Johan Cruyff foundatio, die overal in het land en verder in de wereld voetbalveldjes helpt aanleggen voor kansarme voetballer(tje)s.

Directeur Aimee Heijdenrijk en wethouder Michel du Chatinier van Alphen aan de Rijn vertelden tijdens de officiële ingebruikname hoe belangrijk sport voor iedereen is. "Het Cruyff court geeft inwoners van Zwammerdam de gelegenheid om samen met de bewoners van Hooge Burch te sporten," aldus de wethouder. Volgens Koos Voogd was Arie Zaanen, bewoner van Hooge Burch, de allerbekendste voetbalsupporter van Zwammerdam. "Hij was bij elke wedstrijd aanwezig en sloeg er nooit een over. Iedereen kende Arie en daarom is het speciale Cruyff court naar hem vernoemd."

Spannende wedstrijd
Na de officiële opening voetbalden begeleiders en cliënten fanatiek tegen elkaar in een spannende wedstrijd. Tijdens de rust vermaakten freestyle voetballers Soufiane Touzani en Rowdy Heinen met spectaculaire voetbaltrucs het publiek. Rowdy Heinen sloot het programma af met een clinic waarbij ook leden van de voetbalvereniging Zwammerdam de kneepjes van het vak leerden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!