Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De training ‘In beweging komen’ van Pameijer gaf Hajar weer zelfvertrouwen

30 juli 2018 Door de redactie Geen reacties

Hajar zat al een tijdje niet lekker in haar vel, ze liep met een rugzak vol ellende die ze niet meer kon dragen. Het keerpunt kwam toen ze met allerlei ontstekingen op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis terechtkwam. Haar wooncoach van Pameijer bracht Hajar in contact met een sportcoach voor de training ‘In beweging komen’. Die deed wonderen voor haar lijf en ziel.

Ze begon dankzij sportcoach Torre met twee keer per week hardlopen en oefeningen die ze thuis kon doen. Dat trok haar uit de sleur en gaf haar een goed gevoel. Ze ervaart nu de kracht van endorfine, waardoor ze zich fijner voelt.

Op de
website van zorgorganisatie Pameijer doet Hajar haar verhaal, waarin ze het belang van bewegen uitlegt. “Het brengt je uit een sociaal isolement en geeft je zelfvertrouwen. Het is een reden om tussen de mensen te komen en om iets te doen te hebben. Via mijn sportcoach ben ik nu buddy van een jongen die ik teken- en schilderles geef. Mijn tip om in beweging te komen: wacht niet, begin desnoods met een kleine wandeling. En vraag ernaar bij je begeleider.”

De steun van haar sportcoach en de training hebben Hajar veel opgeleverd:
- ze heeft meer zelfvertrouwen en kracht
- ze leerde praten over emoties en de wereld anders te bekijken
- ze heeft meer doorzettingsvermogen
- ze gaat obstakels niet meer uit de weg.

Hajar is inmiddels klaar met haar trainingsprogramma dat een half jaar duurde. Maar ze gaat door. “Nu ben ik benieuwd naar wat ik nog meer kan. Zo ga ik het zwemmen weer oppakken en wil ik gaan kickboksen.”   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!