Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Film over baldadige pubers

9 oktober 2013 Door de redactie Geen reacties

Op zich niet echt een onalledaagse scène: twee baldadige pubers die net zo lang aan mekaar trekken en duwen tot ze allebei over de straat rollen. Alleen zit de een in een rolstoel en loopt de ander met krukken. Voorbijgangers voelen zich wat ongemakkelijk en vragen zich af of ze moeten helpen. Voor Hector en Tijmen is het slechts een onschuldig stoeipartijtje. Ze helpen elkaar overeind en vervolgen hun weg. Het is een scène in de film Los! de wereld is van mij die maandag 14 oktober van 22.58 tot 23.54 wordt vertoond op Nederland 2.

"Opzij! Aan de kant!" Joelend en schreeuwend racen ze dwars door het winkelend publiek: Tijmen en Hector in rolstoel, hun vrienden Ids en Milan erachter. Het leven van spast en rauwdouwer Tijmen ziet er behoorlijk vrolijk en zorgeloos uit. Als hij niet bezig is samen met zijn vrienden de Amsterdamse binnenstad onveilig te maken, speelt hij piano of mondharmonica. Ondertussen halen hij en zijn vrienden ook nog hun eindexamen. Alles lijkt van een leien dakje te gaan en de toekomst lacht hen toe.

Handen uit de mouwen
Op weg naar een zelfstandig bestaan wordt het Tijmen duidelijk dat hij de handen uit de mouwen zal moeten steken. Dat hij het niet met zijn charmes alleen redt. En zal het contact met zijn vrienden blijven nu ze met hun verse diploma op zak alle kanten uitvliegen? Los! De wereld is van mij is een film over vriendschap en de kunst van het los laten. Regisseur Eva van Pelt volgde de jongens gedurende drie jaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!