Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Fusies en samenwerking

7 januari 2008 Door de redactie Geen reacties
Er zijn weer allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan met de start van het nieuwe jaar.

Opleidingscentrum autisme (OCA) te Antwerpen maakt sinds 1 januari onderdeel uit van Fontys opleidingscentrum speciaal onderwijszorg (OSO) in Tilburg. Daarmee wordt een bundeling van kennis, onderzoek, opleiding en ondersteuning over autisme gerealiseerd. Informatie over de gezamenlijke autismeopleidingen: e-mail OSO@Fontys.nl en info@ocautisme.be. Internet: www.ocautisme.be

Amerpoort en Sherpa zijn met elkaar in gesprek over een bestuurlijke samenwerking per 1 januari 2009. Aanleiding is de ontwikkeling van parkwijk De Zandheuvel in Baarn. De terreinen van de twee tegenover elkaar gelegen instellingen zullen deel uitmaken van een nieuwe woonwijk. Over vijf jaar wonen er naast de 450 cliënten van de beide zorgorganisaties ook 600 nieuwe bewoners. Het is de bedoeling dat de twee locaties van Amerpoort en Sherpa aan de Zandheuvelweg in Baarn worden omgevormd tot één intramurale organisatie.Amerpoort en Sherpa hebben hun voornemen voorgelegd aan de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit). 

Zorgaanbieder AveleijnSdt heeft na een periode van 1 jaar de bestuursfusie omgezet in een juridische fusie per 1 januari 2008. Aveleijn en Sdt (Stichting dagcentra Twente) bestaan nu niet meer apart. AveleijnSdt biedt wonen en dagbesteding aan 2300 cliënten met een (verstandelijke) handicap in Twente en omgeving en heeft een omzet van ruim 60 miljoen euro. Na de juridische fusie worden wonen, dagbesteding en behandeling in de regio’s Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal georganiseerd.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!