Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jeugddocumentaire over meisje dat in Thomashuis woont

12 november 2018 Tjitske Gijzen Geen reacties

De tienjarige Anne Fee en haar verstandelijk gehandicapte huisgenoten Bob en Olivier hebben samen een echte glitter- en glamourband. In de korte jeugddocumentaire Hoofd vol dromen is te zien hoe ze in het Thomashuis waar ze wonen toewerken naar hun eerste optreden en een lied schrijven over hun toekomstdromen.

Anne Fee (10) woont met haar ouders en broertje in een huis met acht verstandelijk beperkte mensen, een zogenaamd Thomashuis. Met twee van hen, Bob (24) en Olivier (25), droomt ze er hardop van later wereldberoemd te worden. En het blijft niet bij dromen, want samen besluiten ze een band te vormen. Hun eerste optreden staat al gepland. Over twee weken is er een buurtbarbecue en zij zijn de hoofdact. Als ze voor deze bijzondere gebeurtenis een liedtekst over hun toekomstdromen schrijven, worden ze aan het denken gezet: Hoe verschillend ziet hun toekomst er eigenlijk uit? Ze confronteren elkaar met hun grootste verlangens. Maar zijn de dromen van Anne Fee ook haalbaar voor Bob en Olivier?

Hoofd vol dromen was te zien op zaterdag 16 januari 2016, 10.00 uur, en is terug te kijken op de website van NPO Zapp Echt gebeurd. Regie en scenario Marinka de Jongh, producent Een van de jongens. Hoofd vol dromen is tot stand gekomen door Kids & Docs, een workshop van Cinekid, IDFA en het Mediafonds met medewerking van Zapp en de publieke omroepen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!