Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jostiband zamelt geld in voor concert in Ziggo Dome vanwege 50-jarig bestaan

26 januari 2016 Tjitske Gijzen Geen reacties

De Jostiband bestaat in 2016 50 jaar en wil dit groots vieren met een concert voor 10.000 bezoekers in het Ziggo Dome in Amsterdam. Daarvoor heeft het bekende orkest van mensen met een verstandelijk beperking nog veel geld nodig. Via een speciale website kunnen mensen doneren of een actie verzinnen om geld in te zamelen.

Een onvergetelijk concert in de grootste en beste concertzaal van Nederland; de Ziggo Dome. Dat is de droom van de orkestleden van de Jostiband, die dit jaar 50 jaar bestaan. De Jostiband is onderdeel van Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie voor 5.000 mensen met een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking. Met het unieke jubileumfeest van het Jostiband Orkest wil Ipse de Bruggen de wereld laten zien waar mensen met een verstandelijke beperking toe in staat zijn.

Vijftig jaar geleden wilden de bewoners van de Johannes Stichting aandacht vragen voor een plek in de samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat deden ze onder meer door het oprichten van de Jostiband. Het Jostiband Orkest is inmiddels ’s werelds grootste muziekformatie van mensen met een verstandelijke beperking. De band telt nu 160 leden. Er is veel animo voor een plek in het orkest en wie eenmaal lid is, blijft dat vaak jarenlang met veel plezier.

Zelf verantwoordelijk
De droom van de Jostiband is om net als andere grote artiesten voor een groot publiek in een moderne concertzaal op te treden. Om deze droom te realiseren heeft het orkest veel geld nodig. De leden van de Jostiband zijn samen met de overige cliënten van Ipse de Bruggen zelf verantwoordelijk voor het uit komen van deze droom. Van sponsering tot concert-concept, van decorontwerp tot filmmontage. Cliënten en begeleiders nemen de uitdaging aan om echt het onderste uit de kan te halen.

Kaartjes
De cliënten, medewerkers, vrijwilligers, familie en vrienden van Ipse de Bruggen zijn al voor dit droomconcert op 5 september 2016 uitgenodigd. Voor andere concertgangers zijn de kaartjes vanaf april beschikbaar.

Doneren
Maar daarvoor zijn dus eerst nog vele donaties nodig. Er is een speciale crowdfundingsite ontwikkeld waar zowel particulieren als bedrijven kunnen doneren. Bekijk de campagne op www.jostiband.nl/50

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!