Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Logeerhuis wint prijs

11 november 2009 Door de redactie Geen reacties
Logeerhuis Twente, voor mantelzorgers en voor mensen met een beperking of een chronische ziekte, heeft de nationale mantelzorgprijs 2009 van Mezzo gewonnen. In Nederland verlenen 2,6 miljoen mensen intensief mantelzorg aan een familielid. Meer dan 300.000 mantelzorgers voelen zich zwaar belast. Om hulp vragen aan familie, vrijwilligers of professionals is vaak een grote stap.

Logeerhuis Twente is een netwerk van professionele organisaties. In het logeerproject bieden vrijwilligers aan gehandicapten en chronisch zieken een ontspannen verblijf in een huiselijke sfeer. Mantelzorgers zijn eveneens welkom, hoewel ze ook ergens anders kunnen ontspannen.

Zelfvertrouwen
In het logeerhuis leren de mantelzorgers de tijd nemen voor zichzelf. "De gasten krijgen energie in het logeerhuis en gaan opgeladen en met meer zelfvertrouwen weer naar huis," aldus Marcel Garritsen van het logeerhuis.

De nationale mantelzorgprijs bestaat uit een kunstwerk en een oorkonde. Het logeerhuis is een van de arrangementen die zorgverzekeraar Menzis per 1 januari vergoedt in de aanvullende verzekeringen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!