Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Middin opent in Rotterdam tweede vestiging van Bakker Vlinder

20 september 2016 Door de redactie Geen reacties

In Rotterdam is 9 september aan de Nieuwe Binnenweg een nieuwe vestiging van Bakker Vlinder geopend. In deze combinatie van bakkerij en winkel werken cliënten van zorgorganisatie Middin.

De eerste versgebakken broden werden door Patrick, een van de leerling-bakkers uitgereikt aan de fondsen en sponsoren die de totstandkoming van de bakkerij hebben mogelijk gemaakt. Dagelijks bakken de medewerkers er biologisch en ambachtelijk brood en banket. Dat gebeurt onder het oog van de klanten.

De producten worden in de winkel verkocht, maar kunnen ook worden geleverd aan restaurants en bedrijven. Klanten hebben daarnaast de mogelijkheid in de zaak een kopje koffie te drinken en uiteraard een versgebakken broodje te eten.


Goede werkhouding
Middin verwacht dat er in de Rotterdamse vestiging op termijn 25 cliënten een leer-werkplek kunnen krijgen. Zij werken, leren en ontwikkelen bij Bakker Vlinder vakvaardigheden en een goede werkhouding, meldt Middin. De cliënten krijgen ondersteuning van ervaren begeleiders en vakkrachten van de zorgorganisatie. Zo zorgen zij ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meedoen in de samenleving.

Bakker Vlinder in Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Middin, Stichting Haags Fonds voor motorisch en meervoudig gehandicapten, Sint Laurensfonds Rotterdam en het VSB-fonds.

De eerste vestiging van Bakker Vlinder werd in 2011 in de binnenstad van Den Haag geopend.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!