Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwste zorgsnufjes op kennismarkt in Leeuwarden

26 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

De zorgrobot Zora, gaming in de zorg en de Occulus Rift, de virtual reality bril die ingezet kan worden bij therapieën om bijvoorbeeld angsten te bestrijden. Op de door Zorggroep Alliade georganiseerde kennismarkt op 2 juni in het WTC in Leeuwarden kunnen deelnemers kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de langdurende zorg. Innovaties in techniek, maar ook in behandeling en begeleiding.

Kennis, innovatie en inspiratie staan centraal op de markt, die toegankelijk is voor medewerkers in de zorg en voor verwanten van cliënten die zorg ontvangen. Om goed te kunnen inspelen op veranderingen investeert Alliade veel in kennisontwikkeling en innovatie. Alliade ontwikkelde een uitgebreide kennisbank waarin zorgverleners op ieder moment op hun eigen werkplek actuele zorginformatie kunnen opzoeken.

Draaischijf voor rolstoelers
Tijdens de markt is er een innovatielab en kunnen mensen zich in een speciaal pak hijsen om zelf de bewegingsbeperkingen van ouderen te ervaren. Verder is de nieuw ontwikkelde draaischijf te zien die het meervoudig gehandicapten in een rolstoel mogelijk maakt zelf te bewegen zonder de tussenkomst van een begeleider. Voor deze doelgroep een grote stap in bewegingsvrijheid.

Informatie over de kennismarkt op www.alliade.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!