Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Oppositie wil voor iedereen werk

9 december 2010 Door de redactie Geen reacties

Werkgevers moeten meer werknemers met een beperking in dienst nemen. Oppositiepartijen zeiden dat woensdag bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken.

Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie riep het kabinet op te werken aan de maatschappelijke acceptatie van mensen met een beperking. "Alleen op basis van gelijkwaardigheid kan de integratie van burgers met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt slagen."

Boete
De Partij van de Arbeid had zware kritiek op de bezuinigingen van het kabinet op mensen met een arbeidshandicap en het 'om zeep helpen' van het speciaal onderwijs. De partij presenteerde een eigen sociaal plan, waarin zij voorstelt (middel)grote bedrijven te verplichten een minimum percentage aan arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Als het bedrijf hier niet aan voldoet, moet het 5.000 euro boete krijgen per gehandicapte werknemer die het bedrijf te weinig in dienst heeft.

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom ontving dinsdag al ruim 28.000 handtekeningen tegen de bezuinigingen van het actieplatform 'Armoede werkt niet'. Dit platform van vakbondsmensen en oppositiepartijen SP en PvdA protesteert tegen de plannen van het nieuwe kabinet om mensen met een arbeidsbeperking salaris te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!