Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Philadelphia heeft grote tekorten

13 oktober 2008 Door de redactie Geen reacties
Zorgaanbieder Philadelphia is financieel in zwaar weer terechtgekomen. Er is een tekort van 9 miljoen euro. Nog niet zo lang geleden leken de bomen voor de protestants-christelijke organisatie tot in de hemel te groeien. Er werd een thuiszorgorganisatie overgenomen, en eerder dit jaar wilde Philadelphia fuseren met een woningcorporatie. Daar stak het kabinet een stokje voor, maar bestuurlijke samenwerking kwam er wel onder de naam Espria.
Nu is er een verlies van 9 miljoen euro over het eerste halfjaar van 2008, en thuiszorg West-Veluwe wordt weer afgestoten: dat zou verliesgevend zijn. Een aangepast hotel op Schiermonnikoog, waarin veel is geïnvesteerd, wordt verkocht.
Bestuursvoorzitter Frits Brink is vertrokken; de ondernemingsraad had het vertrouwen in hem opgezegd. De 9.500 personeelsleden hebben net een fikse reorganisatie achter de kiezen. Er is een vacaturestop, en het gebruik van invalkrachten wordt tot een minimum beperkt. Ontslagen lijken onvermijdelijk. Bestuursvoorzitter Bram Troost van Espria is nu ook voorzitter van Philadelphia, en mag puin ruimen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!