Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Prijzen voor bedrijven die bijdragen aan een inclusieve samenleving

21 november 2018 Door de redactie Geen reacties

In het Noordwijkse Grand Hotel Huis ter Duin zijn 13 november voor het eerst de INC Awards uitgereikt aan bedrijven en organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. Het gala is een initiatief van Stichting De Upside van Down en Stichting Downsyndroom.

De nieuwe prijzen zijn niet alleen een compliment voor het bedrijf dat ‘m verdient, maar ook een aanmoediging voor andere ondernemingen om de kwetsbare doelgroep volwaardig mee te laten doen.

In een volle zaal met ruim 500 aanwezigen werden de winnaars van de vier
INC Awards (waarbij INC staat voor inclusie) bekendgemaakt, een per categorie.

Categorie Marketing en PR: Ahold met Appie Today
Ahold won een INC award met de vlogs die Sjoerd Fleur voor Appie Today maakte. Sjoerd werkt als vakkenvuller bij Albert Heijn en heeft een verstandelijke beperking.

Categorie Werk en opleiding: Bedrijfsrestaurant Happiness
Dit bedrijfsrestaurant is een samenwerking tussen Essent, cateraar Appèl en zorginstelling Cello. Appèl verzorgt de catering binnen het hoofdkantoor van Essent. In hun bedrijfsrestaurant Happiness werken mensen met een verstandelijke beperking vanuit zorgorganisatie Cello.

Categorie Kunst en cultuur: No Limits Network van KRO-NCRV
No Limits Network is een digitaal platform voor iedereen met een beperking die zich niet beperkt voelt. Maken reportages die online te bekijken zijn over toegankelijkheid, meedoen en erbij horen. Onder meer Glamour Danny maakt reportages voor dit platform.

Categorie Sport en recreatie: Surf Project
In het Surf Project kunnen kinderen met Down, autisme en/of ADHD surfles krijgen op vier locaties aan de Noordzee. Het project drijft op professionele vrijwilligers, die aangeven dat niet alleen de kinderen er zelfvertrouwen door krijgen, maar dat de medewerkers er zelf ook door groeien. Klik schreef al vaker over het Surf Project, dat in de loop der tijd op meer locaties beschikbaar kwam.

Publieksprijs
Tijdens het gala werd ook een publieksprijs uitgereikt, de Pablo Award. Deze is vernoemd naar Pablo Pineda, de eerste student met downsyndroom die een universitaire graad behaalde. De publieksprijs ging naar dr. Michel Weijerman, kinderarts en downspecialist bij het Downcentrum Nederland van Alrijne Ziekenhuis, voor zijn belangrijke rol bij de verbetering van de levenskwaliteit voor mensen met downsyndroom én zijn expertise en inzet op het gebied van Down.

Tweede editie
Het gala werd gepresenteerd door Humberto Tan en Eveline Kamperman, een talentvolle jongedame met Downsyndroom. Na de uitreiking van alle awards barstte een groots feest los met diverse optredens. De organiserende stichtingen zijn blij met alle sponsoren die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit gala en ze overwegen een tweede editie. Wie hier ideeën over heeft, of graag een samenwerking wil aangaan, kan contact opnemen via inclusie@incawards.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!