Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Protestbijeenkomst bezuinigingen passend onderwijs

14 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

PvdA, GroenLinks, D66 en SP van Amsterdam organiseren 28 februari om 17.00 uur een protestmanifestatie op Beursplein Amsterdam tegen de bezuinigingen op het speciaal onderwijs. Alle kinderen moeten passend onderwijs krijgen, vinden de oppositiepartijen.

De bezuinigingen hebben, aldus de organisatoren, niet alleen consequenties voor de leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Alle andere leerlingen en hun ouders zullen ook merken dat leraren minder tijd en aandacht te verdelen hebben in de klas. In het manifest 'Raakt ons allemaal' hebben de partijen hun argumenten tegen de bezuinigingen op een rij gezet.

Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs betoogde vorige week bij een protestbijeenkomst in Nieuwegein dat het hard nodig is om de etikettering van leerlingen terug te dringen. "Het is niet normaal dat er nu vier keer zoveel kinderen met een rugzakje zijn als in 2003." Volgens haar zijn ontslagen niet te vermijden, de onderwijsbonden hebben berekend dat er 7.000 onderwijsbanen verdwijnen als gevolg van de bezuiniging.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!