Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

's Heerenloo en Trajectum slaan de handen ineen

13 januari 2015 Door de redactie Geen reacties

De 's Heeren Loo zorggroep en Trajectum gaan nauwer samenwerken om beter te kunnen aansluiten bij de behoeften van cliënten van beide zorgorganisaties. Cliënten met een lichte verstandelijke beperking komen nog vaak terecht in het gat tussen de jeugdzorg en de zorg voor volwassenen.

Paul de la Chambre, bestuursvoorzitter 's Heeren Loo Zorggroep zegt in een persbericht: "Wij kunnen door deze intensievere samenwerking onze deskundigheden versterken en verbeteren. En ervoor zorgen dat cliënten zo makkelijk mogelijk kunnen doorstromen." Cliënten die tijdelijk worden behandeld worden bij Trajectum, vaak in het kader van een bij een veroordeling uitgesproken eis tot behandeling, moeten nogal eens te lang wachten op een passende woonvoorziening. Nu veel zorg wordt overgeheveld naar de gemeente, stelt dat aan hulpverleners nieuwe eisen om zorg op maat te leveren aan cliënten met complexe problemen.

Betere zorg
Beide organisaties denken dat ze door samen te werken betere zorg kunnen bieden, en kennis en expertise kunnen uitwisselen. Jacques Martini (raad van bestuur Trajectum): "Er verandert veel binnen de zorg en we moeten optrekken met andere partners. Wij denken in de 's Heeren Loo Zorggroep een welkome aanvulling te hebben gevonden."

Op de foto van links naar rechts: bestuursleden Bart Groeneweg (Trajectum), Kees Erends ('s Heeren Loo), Jacques Martini (Trajectum) en Paul de la Chambre ('s Heeren Loo Zorggroep)

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!