Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Sherpa mag niet bouwen voor woningmarkt

20 augustus 2008 Door de redactie Geen reacties
Zorgorganisatie Sherpa mag nieuwe appartementen op het Baarnse terrein alleen aan cliënten, hun familieleden of medewerkers verhuren.

De gemeente Baarn heeft Sherpa en woningbouwvereniging Dudok verboden de woningen toe te voegen aan de regionale woningmarkt. De Initiatiefgroep beschermd terrein Sherpa (Igbts) en een groep verontruste verwanten hadden de gemeente gevraagd om een uitspraak. Directie en Raad van bestuur van Sherpa lieten eerder weten dat de 54 woningen uitsluitend bedoeld zijn voor verstandelijk gehandicapten, hun familie en personeel van Sherpa. Volgens woningbouwvereniging Dudok zijn van de 54 woningen er 11 bedoeld voor de verstandelijk gehandicapten, en is de rest voor particulieren.

De gemeente heeft Dudok en Sherpa erop gewezen dat zij zich moeten houden aan de afspraken. Op het terrein van Sherpa rust een zorgbestemming. Sherpa en Dudok Wonen hebben plannen voor nog veel meer woningen op het instellingsterrein. Er loopt een procedure om het bestemmingsplan van het terrein van Sherpa (Eemeroord) en het aangrenzende Amerpoort te wijzigen. De gemeenteraad neemt eind oktober een beslissing.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!