Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tevreden werknemers in verstandelijk gehandicaptenzorg

23 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

Onder de honderd nominaties voor de Beste werkgevers-award 2014 zitten opmerkelijk veel werkgevers uit de zorg, waaronder organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg: Amarantgroep, Amerpoort (die de prijs als eens won), Asvz, Baalderborggroep, Driestroom, Fatima Schreudergroep, JP van der Bent-stichting, Kempenhaeghe, Ons Tweede thuis, St. Anna zorggroep, en De Lichtenvoorde.

Het Beste Werkgeversonderzoek is door Effectory en Intermediair ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Ieder bedrijf en elke organisatie in welke sector ook kan zich aanmelden voor de prijs. Dat 10% van de nominaties  uit de verstandelijk gehandicaptenzorg komt, is opmerkelijk. De werknemers zijn er duidelijk tevreden over hun organsiatie.

Vanaf 2014 worden de Awards voor de Beste Werkgevers gebaseerd op het oordeel van de medewerkers over hun werkgever.  Het gaat bij deze score om elementen als tevredenheid over de organisatie, tevredenheid over de werkzaamheden, trots op de organisatie en achter de doelen staan, het bieden van ruimte en kansen om medewerker optimaal te laten presteren en het tonen van waardering aan medewerkers voor hun prestaties. De uiteindelijke berekening van de Beste Werkgevers Score is een ongewogen gemiddelde op deze 6 vragen over goed werkgeverschap.

Dat levert de volgende 4 prijzen op (op basis van de Beste Werkgevers Score):

  • Beste Werkgever in de categorie meer dan 1000 medewerkers
  • Grootste stijger in de categorie meer dan 1000 medewerkers
  • Beste werkgever in de categorie minder dan 1000 medewerkers
  • Grootste stijger in de categorie minder dan 1000 medewerkers


De prijzen worden 7 oktober uitgereikt in het De La Martheater in Amsterdam. Op de foto de prijsuitreiking van 2013.

Lees meer op de site van Beste werkgevers.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!