Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Website met duidelijke informatie over Wet langdurige zorg

20 december 2017 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie MEE NL heeft de website www.meeroverwlz.nl gelanceerd, met daarop duidelijke informatie voor zorgvragers over de regels en procedures van de Wet langdurige zorg (Wlz). De website is ook toegankelijk voor mensen met een motorieke, visuele, auditieve en/of lichte verstandelijke beperking.

Cliëntondersteuners van MEE ervaren in hun dagelijkse praktijk dat zorgvragers, die een beroep willen doen op de Wlz, de regels en procedures daarvoor, veel te ingewikkeld vinden. Hierdoor zoeken ze lang naar de juiste instantie en de best passende zorg. En krijgen ze niet altijd de zorg en ondersteuning, die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.

Duidelijke taal
Er bestaan al websites met informatie over Wlz, maar de teksten daarvan zijn meestal te moeilijk voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en laaggeletterden. Bovendien is de gezochte informatie vaak versnipperd. Op www.meeroverwlz.nl staat de benodigde informatie bij elkaar, gedoseerd in korte teksten en in duidelijke taal.

Voor mensen die informatie liever van papier lezen, heeft MEE NL boekjes ontwikkeld met dezelfde informatie als op de website. Deze zijn bij iedere MEE-organisatie verkrijgbaar. Ook kan iedereen met een Wlz-indicatie gratis bij MEE terecht voor meer informatie en ondersteuning.

Bekijk de website via www.meeroverwlz.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!