Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ziekenhuispersoneel Ede: tegen abortus wegens Down syndroom

11 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

Honderden medewerkers van ziekenhuis De Gelderse vallei in Ede protesteren tegen de beslissing van de Raad van bestuur om abortus van ongeboren kinderen met Downsyndroom in het ziekenhuis toe te staan. Het protest werd behandeld in Eo-actualiteitenprogramma De vijfde dag. Daarin werd voorgelezen uit een brief van een groot aantal medewerkers aan de Raad van bestuur.

Het personeel spreekt in de brief zijn grote teleurstelling uit omdat het ziekenhuis met dit besluit een einde maakt aan een beleid dat bescherming biedt aan het menselijk leven. De medewerkers vragen het besluit terug te draaien. Volgens hen doen veel personeelsleden van het ziekenhuis hun werk vanuit hun geloofs- of levensovertuiging met 'respect voor het leven dat aan ons en anderen is gegeven.'

Regioprotest
Het Gelderse ziekenhuis besloot eind december dat ouders die een kindje verwachten met het syndroom van Down kunnen kiezen voor afbreking van de zwangerschap. Tot voor kort was dat in het christelijke ziekenhuis Gelderse Vallei niet mogelijk.
Ook burgers en kerken uit de regio zijn in actie gekomen tegen het besluit van het ziekenhuisbestuur.

De uitzending van De vijfde dag waarin het onderwerp wordt behandeld, is terug te zien op Uitzending gemist.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!